ABA anlæg

Et ABA anlæg er et lovkrav i alle nye bygninger iht. Bygningsreglementet og bliver derfor automatisk installeret i alle nye bygninger efter krav fra bygge- og brandmyndigheder. Det er imidlertid op til den enkelte virksomhed/bygherre, om de ønsker at installere ABA anlægget selv, fx til noget nyere og bedre for at øge sikkerheden. Det kan være aktuelt for virksomheder, hvor medarbejderne, kunderne m.fl. har værdifulde aktiver i bygningen.

Når bygge- og brandmyndighederne sørger for installation af et ABA anlæg, kobles det automatisk til brandvæsnet, der således hurtigt kan rykke ud i tilfælde af brand. Vælger du selv at installere, skal du aktivt vælge, om det skal være forbundet til Brandvæsnet. Derfor er der forholdsvis mange ting at tænke over, når du skal have installeret ABA – her kommer vi ind i billedet.aba anlæg | Automatisk brandsikring

Hos PH-EL & Sikring har vi nemlig mange års erfaring i branchen og har vejledt og etableret ABA hos store erhvervskunder gennem årtier. Vi tilbyder højt uddannet personale til attraktive priser, både når vi snakker ad hoc opgaver og service (servicekontrakter).

Automatisk Brandalarmanlæg

Et ABA anlæg (forkortet af Automatisk Brand Alarmering) er et brandalarmsystem. Det består typisk af et kontrolpanel en række detektorer, alarmer, alarmtryk, flash og orienteringsplaner.

  • Detektorer

Detektorerne kan være af forskellig type, og bestemmes ud fra ønsker om f.eks. reaktionstid og eventuelle hensyn til omgivelser og miljø på arbejdspladsen.

De mest almindelige detektorer er adressérbare optiske detektorer.

  • Alarmtryk

Alarmtrykket er til manuelt at aktivere anlægget, og kan også bruges i andre typer nødsituationer, hvor man ønsker at evakuere bygningen hurtigt. På et myndighedskrævet ABA-anlæg vil alarmtrykket altid sende direkte signal til Beredskabet, når du trykker på det.

  • Alarmer

I bygningen kan du få 3 forskellige typer alarmer i dit ABA-anlæg: sirener, talevarsling eller optiske alarmer (flash alarm). Når vi hjælper dig med at sammensætte dit anlæg, tager vi bl.a. højde for arbejdets natur, støjniveau og lokalernes størrelse og opdeling.

  • Kontrolpanel, flash og orienteringsplan

Der vil altid være en rød flash alarm på facaden, som hjælper Brandvæsnet med at finde frem til den indgang, hvor jeres kontrolpanel og orienteringsplaner befinder sig. Ved hjælp af de to elementer kan Brandvæsnet hurtigt få et overblik og lokalisere branden i jeres bygning.

Saml hele din brandsikring centralt med ABA

Brandalarmanlægget kan styre andre brandsikringsanlæg som ABDL anlæg, varslingsanlæg, brandventilation og rumslukningsanlæg. Det kan også modtage alarmsignal fra f.eks. et automatisk sprinkleranlæg eller et automatisk rumslukningsanlæg.

Projektering og vedligehold af ABA-anlæg

Der stilles høje krav til vedligehold af et ABA-anlæg, fordi det har direkte forbindelse til Beredskabet. Du skal først og fremmest udpege en driftsansvarlig, der skal stå for den daglige drift af ABA-anlægget. Vedkommende skal gennemføre et særligt kursus for drifts- og vedligeholdelsesansvarlige af ABA-anlæg. Dernæst er det et lovkrav, at ABA-anlægget får et serviceeftersyn én gang om året, hvor der laves funktionstest. Denne funktionstest skal udføres af en certificeret ABA-virksomhed. Slutteligt skal du have en aftale med et akkrediteret inspektionsselskab (DBI eller RMG), der, på vegne af myndighederne, kontrollerer, at dit anlæg bliver efterset som det skal, og at der er en driftsansvarlig, som har kompetencer til at løfte opgaven.

Alt dette behøver du imidlertid ikke spekulere så meget over, når du gør forretninger med os. Som DBI-certificeret ABA-installatør sammensætter vi et ABA-anlæg, der lever op til alle krav med udgangspunkt i dine særlige behov og ønsker. Vi sørger også for at undervise en driftsansvarlig i at betjene anlægget, og vi udfører vedligeholdende undervisning hvert år under den årlige service.

Vi klarer alt service af ABA anlæg

Vi tilbyder årlige servicekontrakter og almindelig daglig service til særdeles attraktive priser.

Vi sørger for en generel vedligeholdelse af anlægget iht. gældende regler, såsom udskiftning af defekte dele og test af funktionsdygtigheden af anlægget. Alle vores teknikere har højeste faglige niveau og er opdaterede med den nyeste viden i branchen vha. løbende efteruddannelser og kurser. Det er din garanti for, at anlægget med garanti lever op til lovkravene efter endt service.

Vi fører desuden log over alle vores serviceopgaver og den årlig service ABA anlæg, og vi har en FM-TOOL platform, hvor du som kunde har fuld adgang til rapporter, manualer, kabelplaner, o-planer m.m. På den måde er der 100 % gennemsigtighed.

Læg din brandsikring ABA i trygge hænder

Hos PH-EL & Sikring har vi været i branchen siden 1957 og set og prøvet det meste, hvad angår brandsikring. Gennem årerne har vi samlet erfaring og kompetencer til at håndtere selv de største og sværeste brandsikringsentrepriser.

Uanset hvad du har brug for, og om du er privat- eller erhvervskunde, garanterer vi yderst kompetent service og rådgivning til dig med udgangspunkt i dine unikke behov og ønsker. Kontakt os i dag, og få et uforpligtende og gratis møde om ABA og brandsikring.