Datacenter / maskinsal

Hos PH-EL & Sikring har vi ekspertise indenfor udførelse at datacentre også kadet maskinsale.

Et datacenter er et sted i en bygning eller en gruppe af bygninger, der bruges til at huse computersystemer og tilhørende komponenter, såsom servere, telekommunikations- og oplagringssystemer.

IT-installationen er afgørende for virksomhedens kontinuitet, og omfatter de generelle redundante (primær forsyning, samt en reserve forsyning) eller reservekomponenter og infrastruktur til strømforsyning, datakommunikationsforbindelser, miljøkontrol (f.eks. Klimaanlæg, brandbekæmpelse) og forskellige sikkerhedsanordninger.

Det egentlige nøgleord i en datacenter-infrastruktur er redundans, det at sikre en høj tilgængelighed. Det gør, at man har alting dupliceret. Man har altid et modul mere, end der skal til for at køre lasten.

En central del i datacentret er UPS’erne – uninterruptible power supply – der skal balancere strømmen, så man ikke mærker de udsving, der er, og som skal sikre, at batteriforsyningen kan tage over, hvis det skulle blive nødvendigt.

Der sidder en batteribank på hver UPS, og de er så strikket sammen på en sådan måde, at man har et antal strenge af batterier, så man har redundans. Dermed kan man have en streng ude uden problemer, mens de øvrige strenge understøtter UPS’en.

Mange vælger også at supplere med en eller flere dieselgeneratorer, der kan tage over, hvis strømmen går, eller hvis man for eksempel ønsker at lave en reparation. Så kan man lade generatoren køre, så man har det ekstra lag af sikkerhed.

En anden vigtig del af datacentret, kølecentralen, anvender vand til at holde temperaturen nede. Der anvendes også frikøling, så man i stedet for at bruge kompressoren kan anvende den kolde luft udefra, hvis vejret er til det.