El tjek andelsbolig

Få et professionelt El tjek af din andelsbolig El tjek andelsbolig

El-tjekket er en gennemgang af dine el-installationers sikkerhed og derfor kort og godt en investering i en tryggere nattesøvn. De færreste tænker over det i det daglige, men el-installationer påvirkes af årenes slid. Derfor kan el-installationer, der var sikre for 15 år siden, sagtens være ulovlige i dag – og endda direkte farlige. Hvert år er forældede el-installationer for eksempel skyld i tusindvis af brande og alvorlige stød i Danmark.

Har du boet i mange år i din andelsbolig, bør du derfor overveje et El-tjek

Har din andelsboligforening krav om El-tjek ved andelsoverdragelse?

I 2012 blev el-tjekket lovpligtigt i forbindelse med tegning af ejerskifteforsikringer ved hushandler. Formålet var ganske enkelt at øge el-sikkerheden i Danmark.

Ved salg af ejerlejligheder og andelsboliger laves der imidlertid aldrig tilstandsrapporter ved overdragelse. Derfor skal du, som køber af en andelsbolig, være opmærksom på, at få lavet et el-tjek, inden du skriver under på købsaftalen. Opdages fejlene, eller indtræffer katastrofen, først efter købet, hæfter du selv for udbedring af skaderne, hvilket nemt kan løbe op i store summer.

Lovpligtigt el tjek andelsbolig

Flere og flere andelsboligforeninger er derfor begyndt at nedskrive krav om el-eftersyn i forbindelse med andelsoverdragelse i deres vedtægter, så husk at spørge ind til det ved køb af andelsboligen om der er lavet et lovpligtigt el tjek andelsbolig.

Kontakt os og hør mere om El-tjek

Hos PH-EL & Sikring garanterer vi hurtig og grundig service. Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan tilbyde dig.