Kobberkabling kat. 7

Vælg det bedste netværkskabel

Den nemme løsning er naturligvis at købe det største og dyreste netværkskabel, men da der kan være stor prisforskel på kablerne, kan du spare mange penge ved kun at købe det kabel, der passer til formålet.

Det er værd at bemærke, at en moderne router og pc har et netværkskort, der kan overføre med 1 gigabit i sekundet – dermed vil du alligevel ikke kunne udnytte kapaciteten i et netværkskabel, der fx kan overføre med 10 Gbps, hvis du blot skal bruge kablet til at forbinde computeren til dit hjemmenetværk.

Herunder kan du se en oversigt over, hvad de nyere typer netværkskabler er i stand til med hensyn til overførselshastighed, kabellængde og båndbredde.

Kobberkabling kat. 7

Kat 7 kabel er den forbedrede version af cat. 6 kabler, som understøtter op til 10Gbps eller 10 gigabit per. sekund. Disse hastigheder gør det attraktivt for nye netværksinstallationer som har et behov for overførelse af større datapakker.

Kat. 7

Kat 7. kabel, kan anvendes op til 600 MHz, mens kat. 6a kan anvendes op til 500 MHz .

Sammen med forbedret isolering mod interferens betyder, at kat. 7 kablet er i stand til at gennemføre en 10 Gbps transmission over 100 meter kabel.

Nyere kabler er mere fremtidssikrede

Hvis du skal i gang med at lave faste installationer, er det en god ide at fremtidssikre dem og bruge et netværkskabel fra en af de nyeste kategorier.

Installationerne skal ofte sidde der i mange år, og det er meget sandsynligt at dit udstyr om 10 år virker med langt højere hastigheder, end det er tilfældet i dag.