Varmepumper & klimakøl

 

En varmepumpe er vor tids bedste varme kilde, når man sammenholder effektivitet, anskaffelsespris, installation og vedligeholdelse

Varmepumper er særdeles anvendelige, idet den meget hurtigt producerer varme. Varmepumpen kan naturligvis benyttes i hele fyringssæsonen, men udmærker sig også ved at forlænge den sæson hvor man ikke bruger olie eller gas til opvarmning. Varmepumpen kan nemlig i forår og efterår alene benyttes som varmekilde i de kolde aftener og morgener, enten ved at tænde på en timer eller ved at tænde manuelt. På den måde undgår man at fyre unødigt, i dagtimerne hvor huset er tomt, og om natten hvor man ligger under dynen.

Varmepumper generelt

Varmepumper er trods deres geniale udnyttelse af energien også et meget simpelt produkt. En varmepumpe består af en inde- og udedel, hvor udedelen trækker energi ud af luften, og afleverer den via et rørsystem til inde delen. Dette sker via en komprimering/dekomprimering af et flydende middel, som alle anlæg har forfyldt.

Via en blæser på udedelen ledes luften igennem masser af små  lameller, hvor luftens energi afleveres til det flydende medie, som i en varmeveksler.

Når energien når frem til indedelen, sørger en anden blæser for at varmen sendes ud i rummet igen.

Grundlæggende kan varmepumper anvendes i alle velisolerede boligtyper, og er den optimale erstatning for opvarmning med olie, el, gas og træpiller. I dag fungerer luft/luft varmepumper også som aircondition, hvorfor pumperne aktivt kan nedkøle luften og regulere fugtigheden for et bedre indeklima. Den væsentlige årsag hertil, er den cirkulation som indedelen skaber, med blæseren. Den spredning som sker af varmen, er en helt anden, og bedre oplevelse end med traditionelle radiatorer eller brændeovne. Hertil kommer rensningen af luften gennem filteret.

Brug 1kW og få 3 til 5kW igen. Det er hele essensen i varmepumper. De tager udgangspunkt i den gigantiske energikilde, som naturen er hele året rundt. Også, når solens stråler er næsten væk. For selv ved lave udendørstemperaturer, indeholder jorden og luften meget store energimængder, som kan udnyttes til opvarmning og varmt vand. Det er miljøhensyn med CO2-udslip kombineret med høje priser på både olie og gas, der gør varmepumper til en energiløsning, der ligger ligefor.

Hvad er SCOP ?

Den nyeste og mest relevante for udnyttelsesgraden  er SCOP (Seasonal Coefficient Of Performance), som er en årsvirknings grad, hvor den gennemsnitlige temperatur for året er indregnet.

SCOP fortæller dig hvor meget varme du får for ud af varmepumpen. en SCOP på f.eks. 5 fortæller at hver gang du forbruger 1 Watt får du 5 Watt varme tilbage. Er SCOP’en 4 får du 4 Watt ved et forbrug på 1 Watt o.s.v.en.

Med en varmepumpe kan de årlige varmeomkostninger sænkes med op til 55 % i et mindre hus. Besparelserne er ofte så store, at investeringen tjener sig hjem på ganske få år. Samtidig kræver en varmepumpe stort set ingen vedligeholdelse, og de er nem at betjene.

Vi tilbyder dig alle slags løsninger. Også at udvide anlægget med solfangere og jordvarme. Nogle gange er kulde nødvendig for både mennesker og teknologi. Spørg os om komfortkøl til f.eks. maskinstuer og serverrum.

Energitilskud

Når det er muligt at opnå energitilskud, kan vi være behjælpelig med at sikre dig de mest optimale tilskud til din energiforbedring.

Hos os kan du få to typer varmepumper, luft til luft og luft til vand

 

Luft til luft varmepumpevarmepumpe luft til luft

Energien hentes her fra udeluften eller fra udsugningsluften i forbindelse med mekanisk ventilation og varmen blæses ind i huset som opvarmet luft. Denne type anlæg kan ikke anvendes til opvarmning af brugsvand. Kvalitetsprodukter inden for luftvarmepumper kan være relevante i forbindelse med sommerhuse og som delvis erstatning for elvarme. Luft til luft kan både køle, varme og affugte.

Luft til vand varmepumpe

Her hentes energien fra udeluften eller fra udsugningsluften i forbindelse med mekanisk ventilation og omsættes til varmt vand, som kan bruges til opvarmning og varmt brugsvand. Effektiviteten er typisk lidt dårligere end jordvarmeanlæg, men anlægsudgifterne er til gengæld lavere. Sådanne anlæg kan f.eks. være relevante i huse med mindre opvarmningsbehov, herunder lavenergihuse. Luft til vand kan erstatte olie- eller gasfyr, og den giver også mulighed for at anvende de radiatorer, der allerede er i bygningen.

varmepumpe luft til vand

Daikin Varmepumpe

Hvorfor vi anbefaler Daikin som varmepumpe?

Daikin Industries, Ltd. er en japansk multinational fremstillingsvirksomhed for klimaanlæg med hovedkontor i Osaka. Deres aktiviteter er i Japan, Kina, Australien, USA, Indien, Sydøstasien, Europa, Mellemøsten, Latinamerika og Afrika.

Daikin er opfinderen af ​​klimaanlæg med et variabel kølemiddel flow.

Daikin har i mange år været en velrenommeret producent af kvalitets varmepumper, aircon og køleanlæg. Daikin´s produkter har en flot og funktionelt design. De har stor erfaring som producent af produkter til industri, erhverv og private hjem, hvor det er essentielt at produkterne virker 24/7/365. daikin varmepumpe

Du er meget velkommen til at tage en dialog med en af vores dygtige medarbejdere som vil hjælpe dig med at finde den varmepumpe som passer bedst til dine behov. Daikin´s store udvalg af varme pumper er særligt udviklet til det kolde og omskiftelige nordiske klima, og leverer således stabil og hurtig opvarmning af boligen selv ved meget lave temperaturer.

Du kan herunder læse mere om produkterne, som alle udmærker sig ved at være A+++ mærket og ved at have nogle af markedets højeste COP-værdier.

MONTERING OG VEDLIGEHOLDELSE

Husk når du køber en var Daikin varmepumpe skal den monteres af en der har KMO-uddannelsen, hvor man lærer at håndtere kølemidler. Vores folk er KMO-godkendte montører.

Luft-til-vand Hydrosplit varmepumper

Du kan nemt skifte dit gamle system til opvarmning og varmt vand ud med vores energisparende Altherma Hydrosplit varmepumpe.

Få forhøjet energieffektiviteten og bevar de eksisterende radiatorer.

Luft-til-vand højtemperatur varmepumper er ideelle til renoveringer og udskiftning af gamle kedler. Daikin Altherma højtemperaturs kompakte design kræver kun et minimum af installationsplads og integreres problemfrit med dine eksisterende rør og radiatorer. På denne måde kan du nyde godt af energieffektiviteten fra en varmepumpe uden at skulle udskifte hele systemet.

Daikin`s Hydrosplit varmepumper drives af vedvarende energi.

Ved at udvinde vedvarende energi fra luften varmer Daikin Altherma højtemperatur din bolig op og forsyner den med varmt brugsvand på en bæredygtig måde.

Drives af 65 % vedvarende energi udvundet af luften og 35 % strøm

Energimærke A+++

Hvis du kombinerer din varmepumpe med støtte fra solenergi, øger du energibesparelserne på dit varme brugsvand.

Luft-til-vand varmepumper – perfekt til nybyg.

Det sikre valg til nybyg eller ved renovering med udskiftning af rørsystem og radiatorer. Her får du en opvarmning af rum og brugsvand fra en energieffektiv kilde.

Med denne model får du sikret en høj ydelse og et lavt energiforbrug. Her har du varmepumpen som har en meget brugervenlig styring, lavt energiforbrug. Det betaler sig at vælge luft-til-vand som din opvarmnings- og nedkølingskilde.

Daikins luft til vand lavtemperatur-varmepumper er det optimale valg til nye boliger eller nybyggeri samt boliger hvor isoleringen er rigtig god. Og når den kombineres med gulvvarme eller lavtemperatur-radiatorer, kræver konfigurationen mindre energi til opvarmningen af din bolig. Vores luft-til-vand varmepumper er derfor et sikkert valg som varmekilde – især i nybyggerier, hvor isoleringen er god.

Luft-til-vand varmepumperne fra Daikin egner sig dog også som et alternativ til for eksempel olie- og gasfyr i velisolerede, ældre boliger, og du kan derfor med fordel vælge at udskifte de gamle opvarmningskilder, hvis du ønsker at spare penge på varmeregningen.

Vores luft-til-vand varmepumper er designet og produceret i Europa til Europa, og de passer derfor bl.a. perfekt til det kolde nordiske klima og vores nordiske boligstil.

Luft-til-vand varmepumper fra Daikin

Daikin luft til luft varmepumper har en energi effektivitet op til A+++ det skyldes Daikin`s udvikling af avancerede løsninger. Deres inverter teknologi reducerer blandt andet energiforbruget med op til 30 % i forhold til ikke-inverter teknologi. Bare ved at justere motorens hastighed efter behovet i stedet for at slukke og tænde anlægget.

Har du brug for en luft til luft varmepumpe til opvarmning eller køling har Daikin den ideelle løsning som er energieffektiv og har en lav miljøpåvirkning.

Panasonic Varmepumpe

Panasonic varmepumpe løsninger har en rigtig god ydeevne hvilket typisk resulterer i en reduceret energiregning. Det gælder for opvarmning og nedkøling. Panasonic er en af de mest solgte varmepumper i Danmark. Panasonic har mere end 50 års erfaring og med salg i +120 lande er de blandt de førende leverandører i opvarmnings og kølebranchen.

Du er meget velkommen til at tage en dialog med en af vores dygtige medarbejdere som vil hjælpe dig med at finde den varmepumpe som passer bedst til dine behov. Panasonic´s store udvalg af varme pumper.Panasonic varmepumpe

Du kan herunder læse mere om produkterne, som udmærker sig ved at være op til  A++ mærket og har en god energi effektivitet.  

MONTERING OG VEDLIGEHOLDELSE

Husk når du køber en var Panasonic varmepumpe skal den monteres af en der har KMO-uddannelsen, hvor man lærer at håndtere kølemidler. Vores folk er KMO-godkendte montører.

Luft-til-vand varmepumpe fra Panasonic

Panasonic luft til vand varmepumper er udstyret med et innovativt lavenergisystem, som giver en god temperatur indenfor og boligen varmt vand, selv når det er rigtig koldt udenfor. Luft til vand varmepumpen fra Panasonic er en varmepumpe der fanger varmeenergi fra luften udenfor og giver varme indenfor. Den varmeenergi der opfanges udenfor omdannes den til opvarmning af vandet, som er nødvendigt for at varme din bolig, butik eller kontor mm. op. Aquarea luft til vand-varmepumper sig rigtig fint til installationer i nybyggeri eller til udskiftning af eksisterende dyre centralvarmekilder. Panasonic luft til vand varmepumper har en energieffektivitet op til A++

Luft-til-luft varmepumpe fra Panasonic

Varmepumper som er luft til luft, egner sig bedst til mindre 1-plans-huse, sommerhuse, eller som supplement til et allerede fungerende varme/kølesystem. De luft-til-luft varmepumper, Panasonic fører, er dermed udviklet til at opfylde de fleste hjem. Panasonic varmepumpen virker som aircondition om sommeren og bidrager med varme i efterår og vinter. Den giver et behageligt indeklima og er med til at fjerne fugt og er med til at forhindre støvdannelse i boliger med lave benyttelsesprocenter, som for eksempel et sommer-, fritids- og  kolonihuse. En luft til luft varmepumpe fra Panasonic giver typisk en energireduktion på 30-50% af den samlede energiomkostning.

Boliger og sommerhuse som ikke bruges så ofte kan udvikle udvikle “kælderlugt”, fordi det ikke kontinuerligt tilføres varme.  Med en billig luft-til-luft varmepumpe vil den bekymring være en saga blot, da du med en sådan installeret, kan holde dit sommerhus opvarmet hele året rundt uden, det koster ret meget.

Det er vigtigt for dig at overveje luft-til-luftpumpens såkaldte normeffekt, før du investerer i den. Normeffekten er et udtryk for, hvor energieffektiv varmepumpen er. Luft-til-luft varmepumper bliver energimærket af Energistyrelsen, og mens A+++ luftpumper er dyrere end andre luftpumper, kan indkøb af A+++ bedst betale sig, da de bruger mindre strøm, og den besparelse løber hurtigt op i mange penge.

Panasonic luft til luft varmepumper har en energieffektivitet op til A++

Jordvarme anlæg

Varmen hentes her fra slanger i jorden og omsættes til varmt vand, der kan bruges i husets centralvarmeanlæg og til opvarmning af varmt brugsvand. Denne type anlæg er typisk de mest energieffektive. Det er sådanne anlæg, der er mest relevante i forbindelse med erstatning af oliefyr.

 

Jordvarme anlæg