Kobberkabling kat. 5e UTP

Hos PH-EL og sikring udfører vi alle former for datainstallationer.

Kobberkabling kat. 5e var tidligere den mest anvendte type datakabling, men i takt med et stigende behov for større dataoverførelser, anvendes Kat. 5e UTP i dag kun mindre netværk.

Kat. 5e installationer er derfor kun velegnet til installationer fra 10-100 megabit. Skal der overføres data med større hastighed, skal der anvendes kat. 6 eller højere som er brugbar til gigabit-installationer.

UTP?

Unshielded Twisted Pair , forkortet UTP , er den mest almindelige form for kabel findes i lokalnet . Det er en af ​​de kabeltyper anbefales til Ethernet. Ethernet er den mest udbredte implementeret sæt af standarder for de fysiske egenskaber af netværk, herunder kabeltype der anvendes til at skabe kablet.

Af de kabeltyper Ethernet anbefaler er UTP den billigste, hvilket forklarer dens popularitet.

UTP kabel indeholder otte ledninger arrangeret som fire par. De to ledninger i hvert par repræsenterer de positive og negative stier i en komplet kredsløb og de er snoet omkring hinanden til længden af kablet.

FTP?

Nogle kabler indeholder en metalskjold under ydre plasticet af kablet. Denne skærm, beskytter mod miljømæssige magnetisk interferens. Når en strøm bevæger sig langs en ​​ledning, det skaber et magnetfelt omkring denne tråd . Indkommende stråling fusionerer med enten positiv eller negativ ledning ifølge sin polaritet. Snoning sammen af ​​disse to ledninger bringer deres magnetfelter i kontakt. De modsatte polariteter af de to felter får dem til at udligne hinanden, idet det fusionerede miljømæssige magnetisk stråling med dem.