Aspirationsanlæg

Et aspirationsanlæg er en meget følsom branddetektor, hvilket gør det til en velegnet løsning til miljøer, hvor der kræves en meget hurtig, præcis og følsom detektering af en potentiel brand. Den hurtigere detektion giver mulighed for at forhindre udviklingen af en reel brand, inden det går ud over kostbare værdier såsom serverrum, maskinrum, arkiver og højlager med reolsystemer.

Hos PH-EL & Sikring har vi mange års erfaring med ASP, og vi ydet vejledning og etableret ASP for mange store virksomheder gennem årtier. Vi har et yderst kompetent team af teknikere og rådgivere og tilbyder såvel projektering, etablering og service af ASP til meget fair priser. Aspirationsanlæg

4 gode grunde til at vælge Aspirationsanlæg – ASP

Der er fire gode grunde til at vælge et aspirationsanlæg:

  1. Tidligere detektering kan redde værdifulde genstande og varer

Aspirationsanlæg er den rigtige løsning til lokaler, hvor du opbevarer meget kostbare værdier, og derfor ønsker en hurtigere alarmering, end den du kan opnå med almindelige røgdetektorer. Det kan f.eks. være serverrum og motorrum.

  1. En mere diskret og æstetisk løsning

Rørnetværket i ASP kan installeres, så det er næsten usynligt, hvilket gør ASP til en oplagt løsning til museer, kirker og fredede bygninger.

  1. Lettere vedligehold

Aspirationsanlægget er meget lettere at rense end traditionelle detektorer. Derfor er det en god løsning til støvede eller beskidte omgivelser og til rum med højt til loftet, hvor det er svært at rengøre traditionelle detektorer.

Det kan f. eks være slagterier, fødevareproduktionshaller og halmlagre.

  1. Gasdetektering

Aspirationsanlægget kan tilføjes et CO-modul, der monteres på rørnetværket. Det er for eksempel en god idé, hvis du har tågekanoner installeret på dit alarmanlæg. Med gasdetektering på ASP kan du skifte fra at detektere røg til at detektere kulilte (CO), som er den gas der dannes ved en brand. Det giver hurtigere og mere korrekt detektion.

Sådan fungerer aspirationsanlægget

ASP anlægget er en detekteringsenhed, der konstant trækker luft ind fra atmosfæren gennem et rørnetværk. Først filtreres luften for urenheder, og derefter undersøger anlægget luften for røgpartikler med avanceret laserteknologi. Når anlægget registrerer røg, udløses et alarmniveau, som oftest sender flere forskellige signaler, der f.eks. behandles af ABA-anlæg og CTS-anlæg inden for få sekunder.

Aspirationsanlæggets rørnetværk gør det muligt at have rør hængende helt nede ved en potentiel kilde til en brand, f.eks. en server i et racksystem. Det er imidlertid et krav, at rummet er sammenhængende. Anlægget kan nemlig bruges i sammenhængende lokaler op til 600 m2, men må ikke overvåge lokaler, der er adskilt med vægge uden åbninger.

Anlægget har flere alarmniveauer, der kan indstilles efter behov. Hvert alarmniveau kan give signal til et ABA -anlæg og/eller til flere personer – f.eks. via sms, mail, på en brugerflade via computerskærm eller noget helt tredje, som f. eks. CTS. Det kan kobles sammen med ARS-, ABA-, ABV- og AVA anlæg.

Service af aspirationsanlæg

Et ASP anlæg skal have serviceeftersyn én gang om året, og det skal have skiftet filter efter behov. Da det er et følsomt system, skal anlægget holdes rent for støv og skidt jævnligt, ligesom dets værdier skal tjekkes dagligt for at sikre, alt fungerer, som det skal. service af aspirationsanlæg

Hos PH-EL & Sikring tilbyder vi selvfølgelig årlige servicekontrakter samt daglig service til særdeles attraktive priser. Vi sørger for en generel vedligeholdelse af anlægget iht. gældende regler, såsom at rengøre rør, udskifte filtre og teste funktionsdygtigheden af anlægget.

Vi fører log over alle vores serviceopgaver og årlige service, og vi har en FM-TOOL platform, hvor du som kunde har fuld adgang over rapporter, manualer, kabelplaner, o-planer m.m. Dermed er der 100 pct. gennemsigtighed på servicearbejdet.

Din brandsikring i trygge hænder

Hos PH-EL & Sikring har vi årtier på bagen i branchen. Det betyder, at vi har set og prøvet det meste og været med siden den spæde start af ASP. Vi har fuldt udviklingen og holder hele tiden vores teknikere opdaterede med den nyeste viden på området gennem løbende efteruddannelser og kurser. Derfor kan du altid være sikker på at få kompetent sparring med udgangspunkt i dine ønsker og behov, når du søger rådgivning hos os. Du kan også læse mere om sikkerhedsbelysning her.

Vi har knowhow og erfaring til at samle hele din brandsikringsentreprise. Kontakt os i dag, og få et uforpligtende og gratis møde om aspirationsanlæg og dine muligheder.