IHC installationer / intelligent boligstyring

For nogle er et intelligent hjem en helt enkelt løsning med LED-pærer, der kommunikerer direkte via en app, så farve og lysstyrke kan reguleres med mobilen. For andre skal hele hjemmet tale sammen.

Persienner, markiser, lys, varme og aircondition. Det hele kan i dag styres automatisk. Fra du står op, til du går i seng. Når du vågner, kan persiennerne rulles op fra sengen med et enkelt klik på mobilen. Radioen i køkkenet kan tændes på samme måde. Temperaturen i badeværelset er indstillet, så det er opvarmet og klart til dig om morgenen.

Inden du tager afsted fra hjemmet slukkes alle elektriske apparater på en enkelt knap. Systemet kan også imitere din rytme, fx tænde og slukke lys og lyd i forskellige rum, og på den måde forebygge indbrud.

I løbet af dagen er markiserne indstillet til automatisk at indstille sig efter solen. Varmen slås fra, når der luftes ud. Alt lys i hjemmet kan indstilles efter stemning og aktivitet, og det hele kan naturligvis slukkes med et klik. Når du er ude, sænkes varmen automatisk, og når du kommer hjem, er det hele opvarmet til din ankomst. Om natten, når du sover, sænkes temperaturen i hjemmet automatisk.

Et intelligent hjem er en fuldstændig individuel, intuitiv og ikke mindst nem løsning. Teknologien bruges blandt andet til at nudge, det vil sige at skubbe folks adfærd i den rigtige retning til fx at spare på energien.

El-installationen i den moderne bolig kan evt. udføres  med LK IHC®, som står for Intelligent House Concept. IHC forudsætter imidlertid en særlig kabling af huset, som gør, at systemerne er mest velegnede til nybyggerier eller totalrenoveringer.

LK (Lauritz Knudsen) har dog introduceret en trådløs variant af deres IHC system, som firmaet kalder IHC Wireless, kan man for alvor under renovering, starte en IHC installation uden at skulle gennemrenovere hele huset på en gang for at få del i intelligent hus control.

Den store fordel med IHC Wireless er, at man ikke behøver ledninger til trykkene, de er med batteri, de kan skrues direkte på væg eller sættes fast med dobbeltklæbende tape, dermed kan en eksisterede installation nemt ændres til IHC.

IHC håndterer følgende områder:

 • Styring af belysning
 • Solafskærmning
 • Styring af forskellige sikkerhedssystemer
 • Varmestyring
 • Ventilationsstyring
 • Styring af aircondition
 • Overvågning
 • Alarmering
 • Vandstyring
 • Energistyring og måling
 • Styring af husholdningsapparater, audio/video og meget mere.

IHC installationer er langt mere fleksibel end traditionelle el-installationer, og systemet kan løbende tilpasses familiens behov. Bl.a. kan man få en overfaldsalarm, som kan aktiveres fra alle rum, så lyset blinker og sætter en alarm med lyd i gang. En anden muligheder en røgdetektor, som tænder alt lyset og aktiverer en sirene i tilfælde af brand.

PH-EL & Sikring har mange års erfaring med at projektere IHC løsninger. Vi arbejder altid i tæt dialog med kunden og de daglige brugere for at sikre, at alle ønsker og krav imødekommes.

Ring og aftal et uforpligtende møde, hvis du gerne vil vide med om IHC Control, IHC net og IHC Wireless, som rummer en lang række muligheder for at give familien både sikkerhed og øget komfort.